söndag 21 november 2010

Kannibalen i Skara

som media kallar honom får uppmärksamhet även i häktet.
Han har fått kriminalvården att höja säkerheten. Fler häktesvakter har arbetat kring honom än de andra intagna.
Chefsåklagare Lena Medelius fick ålägga honom fulla restriktioner.
De gäller - med undantaget att han tillåts se på tv. Han får dock inte läsa vad som skrivs om honom i tidningarna. Vad som sägs på tv då?
32 åringen(Isakin Jonsson) har körts till Rättsmedicinalverkets anläggning i Göteborg där han ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.


Helle Christensen, 40, mördades av sin pojkvän Isakin Jonsson - den misstänkte Skara-kannibalen.
Hemliga dagboksanteckningar avslöjar mördade Helle Christensens rädsla och skräck för Skarakannibalen Isakin Jonsson, 32. Hon fruktar pojkvännens aggressionsutbrott - och skriver före mordet: "Han pratar om bestraffningar, om allt det onda."

Otäckt mord i Skara.

Uppdaterat:
Den 32-åriga man i Skara som skar huvudet av sin flickvän var allvarligt psykisk störd när han utförde mordet. Enligt Rättsmedicinalverket i Göteborg riskerar han att återfalla i grov brottslighet om han inte får vård och hålls inlåst.
Uppgifter som knappast kom som en överraskning. Nu är bara frågan, när man kommer att anse honom som frisk.
24-feb åtalades han, misstänkt för att ha mördat sin flickvän. Mannen har erkänt mordet som enligt åtalet har inslag av sexuella övergrepp och kannibalism.

Om vad som utlöser raseriet mot sambon kan inte Isakin Jonsson förklara. Han kan inte heller säga om sambon sov eller vad vaken – men:
–Jag går och hämtar en kniv och går in och sätter mig över hennes bröst med knäna på armarna. Skär halsen av henne. Och sen tar jag kudden och håller för det skvätter blod.
Isakin Jonsson använder kniv, såg och yxa.
Skara-kannibalen har dömts till rättspsykiatrisk vård, vilket väckt våldsamma protester från högljudda men anonyma röster på internet skriver de korrekta reportrarna i media.
Om den rättspsykiatriska vården fungerar som den ska kommer så svårt störda individer som mördaren i Skara inte ut på många, många år, skriver man vidare. Om,om........

2012-januari Nu har kannibalen träffat kärleken i form av Vampyrkvinnan som också sitter inne för mord. Man har tydligen ett gemensamt intresse, hoppas de inte får några barn bara. Kan de inte kastreras?

Vampyrkvinnan och Skara-kannibalen.


Vampyrkvinnan: Hon skrev i sin dagbok om vampyrer och drömmen att döda - hon dömdes för mord.
Efter att ha huggit ihjäl den lokale politikern Ladislav Capek, 49, med en dolkstöt i hjärtat bytte hon bakgrundsbild i sin mobil. Till bilden av en kyrkogård. Straffet blev sju års fängelse. Rätten tog hänsyn till att kvinnan har en autistisk störning – och ett annat handikapp. Och hänsyn till offrets anhöriga??

2012-Feb. Skarakannibalen skriver en blogg från rättspsyk. Om mordet på fembarnsmamman, om satanism och hans avsaknad av ånger.
– Det gör ont och jag blir så rasande att det kokar inom mig, säger offrets lillasyster.
På bloggen skriver Skarakannibalen bland annat att han skiter i vad samhället tycker om honom och det han gjort. Det bådar ju gott för framtiden. "De flesta säger någon gång i sitt liv att de skulle aldrig kunna ta någon annans liv, Men har du väl gjort det en gång så är det ingen stor grej längre, skriver han."
Denna "lyx" kan han ägna sig åt på den slutna avdelningen, det är väl ett led i återanpassningen till samhället som det populärt heter.
Chefsåklagare Lena Medelius fick ålägga honom fulla restriktioner. De gäller - med undantaget att han tillåts se på tv. Så var det i början av straffet, det har tydligen förändrats.

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...