lördag 29 september 2012

Köpstaden i Skara jämnas med marken.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser....
Nu skrivs sista kapitlet om den krisstämplade Köpstaden i Axvall. Ägaren Parks and resorts har beslutat att hela anläggningen ska rivas. – Beslutet är fattat, och elen har stängts av. Men vi har inte bestämt något datum för rivningen. Det kan dröja något år, säger Skara sommarlands marknadschef.

Köpstaden har under många många år varit i kris, men man kan väl säga att början till detta beslut om rivning var beslutet om konkurs 2009.
Det bolag som driver Köpstaden i Axvall försattes i konkurs hösten 2009. Beskedet kom från Lidköpings tingsrätt och en konkursförvaltare tillsattes. Jag kan bara erkänna att vi inte varit bra nog. Och nu har vi varken likviditet eller vilja att skjuta till mer pengar,sade advokaten Peter Bjerregaard, som var representant för de danska ägarna.
Det bolag som drev Köpstaden i Axvall hade vid konkursen skulder på 112 miljoner kronor. Tillgångarna begränsas till fastigheten och säkra kundfordringar på 44 000 kronor. Fodringsägare var bland andra Swedbank.

Turerna har varit många och skulle fylla kilometer med text om det skulle redovisas. Bland annat Bert Karlssons inblandningar. Bert Karlsson polisanmälde försäljningen av Köpstaden och de personer som han anser ligga bakom en väl planerad blåsning av både Swedbank och de danska investerarna. Bert Karlsson anmälde försäljningen av Köpstaden till ekobrottsmyndigheten i Göteborg.
Vad som hände där har jag ingen koll på. Vila nu i frid Köpstaden Skara, under din storhetstid var besöken hos dig flera och det var trångt på parkeringen.

Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...