fredag 7 september 2012

Statliga neddragningar.

De närmaste fyra åren ska Skatteverket i västra regionen, enligt Västnytt, minska antalet anställda med 250 personer. Bland annat kan det innebära att kontoren i Vänersborg och Uddevalla slås ihop.
Detta statliga hysteriska sparande har vi i Lidköping levt med länge.
En gång i tiden fanns både tingsrätt, Försäkringskassa samt Skatteverk här, vad som nu återstår är en spillra och för tingsrätten är det nada....
En liten gemensam informationslokal återstår där vi kan få information och hjälp med blanketter. Annars är vi som så många andra i vårt land hänvisade till telefonkö.
Inte kan man väl dra ner mer här? Då får vi väl prata med en vägg!

Enligt Lars Qvart kommunikationsstrateg på Skatteverkets Västra region, skall neddragningarna inte påverka allmänheten. Var har jag hört detta förut?
2008 var det andra tongångar...250 nya jobb.
De 82 servicekontoren runt riket ger nya statliga jobb. Kontoren ska bemannas av cirka 250 servicehandläggare när utbyggnaden är klar år 2010. Hittills i år har 150 servicehandläggare anställts. De arbetar som generalister över myndighetsgränserna.
Man ger och man tar.
Dessa 250 var alltså överflödiga?

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...