tisdag 31 juli 2012

Snart dags för Medeltidens värld?

I juni uppgav Kommunstyrelsens ordförande Kenth Selmosson Götene(S) att en försäljning av medeltidens värld kan vara klar inom kort.
Nu borde det väl vara dags snart att skattebetalarna i Götene får se vilken ståtlig riddare som dräper skatteslösar-draken. Och under vilka villkor.

Uppdatering 2012-08-24. Det verkar som långbänken dras ett tag till, man "tuggar" ännu med "seiösa" spekulanter som har muskler bakom sig. Frågan är om det ens kommer något utav detta i år. I september kommer man att inled konkreta prisförhandlingar säger Kommunstyrelsens ordförande i Götene. Då är det väl dags att visa muskler. Om det blir pannkaka eller suffle lär väl visa sig.

söndag 29 juli 2012

Arbetsledig.

Det ryktas i stan om att både PP:s måleri och Backgårdens bygg i Lidköping varslar folk för uppsägning. PP skall ha varslat tio stycken målare och Backgården nio betongarbetare.
Nu är varsel inte det samma att uppsägningen verkställs men det är en tendens att det inte går så bra på marknaden. Börjar det på några håll så kan man räkna med att andra följer efter.
Har själv erfarenhet från byggsvängen och vet att det är en bransch där du ytterst sällan kan känna dig helt trygg. Om det nu finns någon sådan bransch.....
Senare under hösten 2012 meddelades det att Backgården har sagt upp ytterligare ca 40 arbetare

lördag 28 juli 2012

Massiv demonstration för akuten.

Då har det varit demonstration i Lidköping för vårt sjukhus och speciellt mixtrandet med akuten. OCH STÖDET BLEV MASSIVT.
Kan inte uppskatta hur många som gick med från lasarettet fram till centrum och torget, men vi voro tusenden...
Vilken 1:a maj arrangör som helst i Sverige skulle blivit lyriska om de fick denna uppslutning.
Sedan till våra sorgebarn då, politikerna. Kommer de att lyssna? Ja i ord, i handling är det ytterst tveksamt. De har färdiga mallar med "uttala- sig-hymner" för dessa situationer och de har ju den fördelen att de "alltid vet bättre än fotfolket".
Så har vi då inte vunnit något? Kanske lite respit, men snart är debatten igång igen för att tro de skulle ompröva en budget av tjänstemän är som att begära att politiker skulle leva i verklighetn, den verklighet som består av människor.
Om så hela stan vore ute så vilket den nästan verkade varit så anser inte Västra Götalands regionen annat än vi är än en mås-skit på kartan och våra behov skall bedömas därefter.

Inte en polis syntes till att dirigera trafiken, fick man inte för Västra Götalands polisdistrikt tro? Ynkligt var det i alla fall. En kommunal tjänsteman gav inte tillstånd till att använda högtalare, lydiga som vi är gjorde man inte det. Det hade väl bara varit att skita i vad en tjänsteman förordar.....
MP ursäkt: "-Enligt Göran Larsson är det viktigt att betona att beslut om akuten i Lidköping måste fattas av Regionfullmäktige, det kan inte göras av styrelsen för Skaraborgs Sjukhus." Och från vilka inhämtar man information??
Samma politiker sa: "- Akutuppdraget vid sjukhuset i Lidköping kommer att vara kvar." Vad han lovar är i princip inget. Orden säger inget konkret. Men nu skall inte bördan läggas enbart på han utan på flera andra.....

fredag 27 juli 2012

Förändring till vad inom sjukvården?

Inför demonstrationen på lördag om vårt sjukhus så skriver politiska representanter idag i Fria Ord i NLT.
Det är nästan så man blir mörkrädd. För det första har man skrivit fel rubrik, det står: -"Förändring behövs för utveckling", man måste missat några ord där, skulle ha stått: -"Förändring behövs för avveckling".
Sedan kommer det mest hårresande och det är när man skriver: -"Dialogen måste utgå från "fakta" och de förslag som presenteras från våra ledande tjänstemän och från oss i sjukhusstyrelsen"....
Förstår inte? Varför måste den det? En styrd debatt baserad endast på uppgifter från en part? Vad skulle man kalla sådant i samhället i övrigt tro?
Sedan kommer det som avslutning det man tror sig ha en poäng med: "Att inte ta ansvar för ekonomin är lika otänkbart som att inte ta ansvar för sina patienter."
Har ni frågat er hur dessa ansvar fördelas? Har ni frågar er om budgeten kan förändras så den mer anpassas till den mänskliga biten? Har ni frågat er om det går att få in pengar via annan sektor än skattemedel
Troligtvis är ni blinda inför en tjänstmanna produkt. Kan ni inte avvara några tjänstemän?
Det är två representanter som skriver i dagens Fria Ord och som tror på deras teori om "utveckling", det är Susanne Larsson(S) och Mikael Wendt(FP). Och de båda är sorgligt nog ordförande respektive vice ordförande i Skaraborgs sjukhus.
Vill ni läsa mer fantasier så gå till Västra Götalands regionen, Vägen mot ETT sjukhus.
Där får ni vackra och ord som om de kom från Änglamarken, för att vi skall först vårt eget bästa. För mig är de på gränsen till fascistoida.

torsdag 26 juli 2012

Att plaska i Vänerns vatten.

Vi har här i kommunen fullt med vatten nästan runt om oss och vi har utmärkta badplatser.
Men vad vi inte har är aktiviteter för de badande såvida inte att plaska i vattnet räknas dit. Inga eller väldigt få aktiviteter för barn som t.ex rutschkanor ute i väner-vattnet eller Framnäs. Vid Kronocampingen är det snyggt ordnat med ordentliga gräsytor och sådant, men när det kommer till något som barn kan leka i, noll.

Framnäs ser med sina två huvusbassänger i princip likadan ut som den gjorde på 60-talet när jag härjade där. Lite nya byggnader men ytterst lite för "lek" i vattnet.

Sedan skall vi inte tala om vårt "innebadhus", vårt läckande innebadhus som är under all kritik och som knappast lär bli bättre. Inte vad gäller aktiviteter i alla fall.

onsdag 25 juli 2012

Fullt tryck på Skara sommarland.

En kompis ringde och sa att han blir försenad det var trafikkaos för Skara Sommarland. Nog visste man att sommarland var beroende av vädret, men att det var sådan skillnad att gott väder skapade en rusning utan like trodde jag inte.
Man får nog vara på god fot med vädergudarna därborta, det är skillnaden mellan flod och ebb i kassan.
Det var tydligen sådant tryck att parkeringen vid Sommarland fylldes redan före lunch och många gäster har tvingats att parkera vid Axevalla travbana och vandra bort till nöjesparken.

Budget über alles.

Politiker som är helt ut fas med hur folk vill ha trygghet. Politikers ledstjärna är en budget i balans, en budget man själva sätter efter allehanda politiska mål.
Det är inte bara sjukhuset i Lidköping som är utsatt från dessa individer utan även på andra håll där man kan centralisera till den största orten på flera mils avstånd.
Polisens närvaro i Dalsland har de senaste åren minskat kraftigt. Något som gör att tryggheten ruckas. Samma som sjukhuset här i Lidköping, västra Skaraborg med ett upptagingsområde på över 100 000 människor räcker inte för ett fullgott sjukhus enligt politikers budget. Nu har inte alla Lidköping sjukhus som första val vad gäller sjukvård men en stor del har.

Man skriver så stolt på Västra Götalands regionen där politiska pampar blickar ner över oss och budgeten...
Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg är en av tolv hälso-och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen. Nämnden företräder dig som bor i Essunga, Falköping, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara eller Vara. Sammanlagt bor drygt 128 000 invånare i området.
Jo det har vi märkt att ni företräder oss!!!
Liksom i Dalsland får vi höra det eviga tjafset om "sammordningsvinster" vilka gör politiker i olika läger våta av hänförelser. Liten och du skall inte begära samma trygghet som om du bor i en större enhet. Vi måste väl förstå att det är bättre budget att samla allt under ett tak.
Mäniskor i Åmål gör som i Lidköping och gå ut och visa vad ni tycker om denna nedmontering av tryggheten som även de partier deltar i som kritiserar regering på riksnivå för nedmontering av välfärden.

tisdag 24 juli 2012

Waynes coffee shop öppnar .

Om NLT har fått rätt information denna gång så skall Waynes coffee shop öppna i veckan. Efter omfattande renovering av lokalen på Stenportsgatan öppnar på torsdag Waynes coffee i Lidköping skriver man. Visserligen minst tre månader försenade än vad som stod i NLT i mars men bättre sent än......

Jackson-turnén tillfälligt inställd.

Lidköping får vänta på Michael Jackson. Den världsomspännande Jackson-turnén var planerad till Lidköping och Sparbanken arena 31 oktober, men nu är det mars 2013 som gäller.
Varför vill man tydligen inte ange, utan det meddelas att det är till följd av omständigheter som arrangören inte kan påverka. Turnén med William Hall, The Legacy of Michael Jackson, kommer att flyttas till mars nästa år. I augusti "hoppas" arrangören kunna presentera vilken dag.
Mig gör det inget för jag tänkte inte gå, men andra kanske tycker det är synd.

måndag 23 juli 2012

Information om förberedandet.

Kommunen är inte sena att slänga upp information om "hamnstaden". Redan långt innan någon grävskopa är på plats för själva byggdelen sätter man upp information.
Här har man en information på platsen om att man förbereder, där cisternerna stod.

Tänk om man lade ned lika mycket energi för att få bygget med polishuset klart.

söndag 22 juli 2012

Ingen uthälld alkohol i rännstenen!

Tydligen är det semestertider på Länstyrelsen i Västra Götaland och vikarier har tagit över besluten.
Poliserna i Västra Götaland får inte längre hälla ut beslagtagen alkohol i rännstenen på gatorna. Länsstyrelsen har förbjudit det med hänsyn till att det smutsar ned vattendragen enligt SR. Uthälld alkohol är enligt länsstyrelsen en förorening. Nu övervägs om det i stället kan bli råvara till biogas. Tänk att jag dricker föroreningar ibland då, jösses.
Dagvatten skall inte blandas ut med alkhol då det ibland rinner ut direkt i vattendrag säger man och hur stora problem kan den alkoholen som hälls ut av polisen ställa till där tro? Troligtvis inte ett smack, men är man en Länstyrelse så är man....

fredag 20 juli 2012

Inget matställe ute på Lidan.

Blir tydligen ingen "restaurang" på Lidan nedanför Stadshotellet detta år heller. Tydligen vill ingen driva verksamheten där, troligtvis inte lönande.
Närmast du kan komma Lidan nu är väl Terassen som nu också är restaurang.
Numera saknas byggnaden längs ut på bilden och enbart en liten bro återstår, kanske dags att plocka bort den occkså, på något sätt stör den synen. Ger ingen bild av ett "levande centrum" precis.

torsdag 19 juli 2012

Inte bara psykisk misshandel.

Det är inte bara våra regionspolitiker som misshandlar vårt sjukhus och personalen där.
Utan även fysisk misshandel finns i bilden. En 28-årig man misstänks för ofredande i samband med ett besök på sjukhuset i Lidköping.
Mannen ska ha kallat en läkare för könsord och slagit honom lätt i bakhuvudet. 28-åringen har fått ett strafföreläggande om 30 dagsböter på totalt 1 500 kronor.

Kalv skjuten med pil.

En djurägare utanför Lidköping upptäckte att någon hade skjutit pilar på en tjurkalv. Kalven fick svåra skador i buken och var tvungen att avlivas.
Troligtvis kommer pilarna från en harpun eller armborst säger polisen i Lidköping. Brottet rubriceras som djurplågeri, tyvärr finns ingen misstänkt ännu.
Helsjukt beteende.......

tisdag 17 juli 2012

Polishus karusellen.

Det nya rättscentrumet i Göteborg, tingsrätten, häktet och åklagarmyndigheten har drabbats av en rad problem.
Redan någon månad efter att polishusets nya personintag invigdes 15 februari 2010 konstaterades att det var för litet. I princip förs alla omhändertagna - även fyllerister - till intaget. Men endast fyra-fem polisbilar fick plats samtidigt och det fanns bara 30 arrester varav endast tre så kallade fylleceller. Här i stan är fyllecellerna i polishuset i behov av renovering. Även dödsfall har inträffat, inte på grund av cellernas kondition, utan av andra orsaker.

Intaget skall byggas om för miljontals kronor i Göteborg men det har ännu inte kommit igång.
Omklädningsutrymmen i samma polishus. Trots den stora ombyggnaden saknas både omklädningsutrymmen, kläd- och pistolskåp på många håll inom polishuset.
Väldigt mycket är provisorium som skapar en dålig arbetsmiljö. GT.

Man kan börjar förstå varför polisen i Västra Götaland inte är så intresserade av ett nytt polishus här i stan. Varenda korvöre lär gå till skandalbygget i Göteborg.
Bonnjävlarna får vänta, hur kan de tro att de skall ha ett modernt polishus. Först måste poliser i Göteborg ha ett fullgott omklädnings/fika rum.
Och våra politiker i denna stad hjälper gärna till i karusellen. Man drar gärna saker i långbänk.

Stöld på Röstrands museum.

Carl-Harry Stålhanes ”bumling” stals på Rörstrands museum. Hur någon osedd kunnat kånka iväg med ett 20 kg tungt bowlingklots liknande(se bild nedan) föremål är svårt att tänka sig. Saken är i alla fall polisanmäld och om den är värd några större summor vet jag inte.
Bild NLT. Det är föremålet till vänster på bilden som det gäller.

söndag 15 juli 2012

Rör inte vårt akutsjukhus.

En protestmarsch planeras för vårt sjukhus som för femtioelfte gången hotas av besiningslösa politiker i regionsstyrelsen. Det folk först och främst är ilskna på är att med ett upptagingsområde på minst 50 000 människor inte skall räcka till att ha ett komplett akutsjukhus.
Nu är inte något beslut taget ännu men osmarta politiker har gått ut och kritiserat sjukhusen för att inte hålla budget, en budget som de själva komponerar.
Representanter för de rödgröna som kritiserar regering för nedmontering av välfärden finns bland dem som anser att bugeten är viktigare än människors väl och ve.

Nu är jag väl ingen vän av marscher i ur och skur men ibland är det så viktigt att man inte kan låta bli och engagera sig. Våra liv och hälsa är en sådan sak, att inte ha ett fullgott akutsjukhus för så många människor är en korkad ide. Vad fan än budgeten säger.

fredag 13 juli 2012

Skottar i stan?

Det är inte varje dag vi har en säckpipeblåsare i stan.Men denna dag hade vi.
Han hade lagt ut en låda framför sig och ville tydligen ha lite pengar. Men att ställa sig innan kl tio och före butikerna öppnar är nog inte bra för affärerna.
Han kände väl inte till traditionerna här i stan för då hade han ställt sig på "torgbron" en onsdag eller lördag då det är torgdag.
Men onekligen hörs en säckpipa, jag hörde den på långt håll och blev nyfiken, kanske skulle gått fram och intervjuat honom. Om han ens var skotte, kanske var svensk...

torsdag 12 juli 2012

Volvo PV i Skövde minskar.

43 jobb försvinner från Volvo PV i Skövde. Anledningen är dålig försäljning.
Volvo PV:s ledning har tagit beslut att dra ner på biltillverkningen på grund av vikande försälningssiffror i maj. Då har man ingen is i magen utan snabbt som ljuset skickar man folk. Det är för dessa tillfällen man har bemanningsanställda
– 43 bemanningsanställda kommer inte att återkomma efter semestern. Men vi har inte finräknat än och det kan bli ytterligare efter semestern säger man på Volvo.

onsdag 11 juli 2012

Fiskeläger.

Var ute på matmässan i juli på Läckö och Spiken.
Spiken har månghundraåriga traditioner som fiskeläge, och för tjugotalet år sedan byggdes hamnen ut till en modern fiskehamn. Spikens fiskeläge är numera en av Europas största insjöfiskehamnar.
Träffade några som tyckte att Spiken har blivit för mycket av "turistjippo" och som de sade vanvettiga priser på kaffe och mat. Kollade inte priser där men ett såg jag och där måste jag sett fel, 25 kr för en kopp kaffe, förhoppningsvis med påtår. Måste väl ha varit med något tilltugg. På COOP inne i stan får jag en kopp kaffe och bulle för 18 kr.
Men åker man ut så där så kanske det inget gör att spendera extra på kaffe och mat. Annars kan man alltid ta med sig fika själva. Det finns de caféer i stan som har fantasipriser också. Kaffet är en känslig fråga för oss svenskar.....
Är Spiken fortfarande en idyll?

Västergötalands museum skriver: "Spiken är idag en levande samlingsplats för såväl Kållandsöborna som turisterna." Om det är så många Kållandsöbor som idag besöker Spiken vet jag inte. Några har väl sina båtar där.

tisdag 10 juli 2012

Omfattande översvämning?

I Sverige finns 18 tätorter med betydande översvämningsrisk, men ingen av räddningstjänsterna i dessa riskområden bedömer att de ensamma kan klara en omfattande översvämning, enligt en ny rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB),
Hur mycket som är gissningar och hur mycket som är konstaterat vet jag inte. Men klart kör man ett värsta scenario så når väl alla orter en gräns där det blir problem. Naturligtvis ligger dessa nära någon sjö, hav eller annat vattendrag.
Annars så har miljö instanser nu för tiden en tendens att köra med domedags principen. Som är värsta-scenario-taktiken och då kan man gå ut och varna. Vi har översvämningar varje år som ställer till mer eller mindre oreda.
Orter som enligt MSB rapporten skall vara särskilt utsatta är:
"Karlstad, Uppsala, Lidköping, Göteborg, Jönköping, Kristianstad, Stockholm, Värnamo, Vansbro, Malung, Älvsbyn, Falun, Edsbyn, Örebro, Kungsbacka, Lindesberg, Vännäsby och Haparanda"..... Inte Arvika?

Om det nu blir några översvämningar av dessa mått man skrämmer folk med.
Många är väl de gångerna som vi här i Lidköping haft höga vattennivåer och vi har även haft översvämningar.

Att Vänern som går att reglera till viss del, skulle drabbas av massiva översvämningar måste väl ändå anses som ringa. Problem kan vi få, men knappast några vi inte skulle kunna hantera. Vad säger MSB rapporten om det?
Lidköpings kommun planerar nu för fullt för hamnstaden och byggstart sker väl nästa år. Så man kan inte vara alltför skrämda där. För de husen kommer inte att ligga många meter från Vänerns vatten.

måndag 9 juli 2012

Kabelhärva.

Har än inte denna dag fått klart för mig varför man får köra in med t.ex husbilar där t.ex ÖB och El-Giganten ligger men inte där EM möbler, COOP, Claes Ohlsson, Rusta och andra butiker ligger.
Vet att det har med kablarna i luften att göra, men det är för tusan samma kablar vare sig man åker åt höger eller vänster.
Svänger du mot COOP hållet får du inte ta in husbilen eller andra högre bilar/fordon. Men åt andra hållet går det bra.
Samma ledning går åt båda hållen, där husbilar får stå och inte får stå.

Någon därute som har svaret?
Lidköpings kommun kom överens med Vattenfall om att gräva ner starkströmsledningen där det nya köpcentrat på Änghagen skulle byggas. Och det byggdes, men inget hände med ledningen. Någon har klantat till det och till skillnad mot värmeverket lär väl ingen här få stå till svars. Kommunen försökte dra in redan givet bygglov tills kablarna var nedgrävda, men se det gick inte, för då kunde man få skadeståndskrav på sig.

lördag 7 juli 2012

Vår nya passage.

Nu har man rivit passagen genom Rörstrand ut mot den tilltänkta "Hamnstaden".
Man har skalat ur innandömet och bara taket är kvar. En arbetare sade att taket också skulle bort. Men det vore väl dumt eller? Att ta bort ett skyddande tak, och utsätta passagen för mer väder och vind. Man kunde om man bevarade taket ha små mysiga lördags-stånd därinne, rent av sälja varm korv...
Nu återstår bara målningen på väggen, för övrigt är det helt rent.

Passagen skall vara en förlängning av torggatan mot hamnstaden är det tänkt, förhoppningsvis gör man något åt den eländiga övergången mot ringleden där det alltid stör både bil/gång trafik. Men det skall man väl inte hoppas på...

fredag 6 juli 2012

Rivningen av cisterner fortskrider.

Rivningen av cisternerna i närheten till den omtalade "hamnstaden" har kommit en bra bit på vägen. Men ännu återstår en del.
De en gång så stolta cisternerna...

Återstår det nu bara skrothögar av.

torsdag 5 juli 2012

Friska vindar.

Idag blåste det frisk bris utifrån Vänern och då passade entusiaster på att utnyttja situationen. Här utanför Framnäs bassängerna ute i Vänern.

Volvo Aero säljs.

AB Volvo säljer dotterbolaget Volvo Aero till den brittiska verkstadskoncernen GKN. Priset uppgår till 6,9 miljarder kronor.
– GKN är en idealisk ny ägare till Volvo Aero, säger Volvos koncernchef Olof Persson.
Frågan är bara från vilkens synvinkel.
– Det här kommer att bli riktigt bra för oss! Vi hamnar i en koncern där aerospace är ett av de viktigaste benen”, kommenterar Volvo Aeros vd, Staffan Zackrisson.
Tänk vad många uppköp som har fått dessa omdömen. Som efter en tid visar sig vara helt annat än bra. Det finns ett levande bevis i samma stad på detta.
Nu drabbar väl inte denna affär oss i denna region så mycket som SAAB gör, men man kan ändå inte låta bli att reflektera. Det ligger i alla fall inom närområdet.
Volvo Aero den i särklass största industrin i Trollhättan med 2 300 anställda efter det att SAAB kollapsade och nog spiller lite av det över även hit..

onsdag 4 juli 2012

Det cyniska sjukhusspelet.

En två dagar gammal pojke dog på sjukhuset Näl i Trollhättan, sedan Östra sjukhuset i Göteborg hade nekat föräldrarna plats på sjukhusets specialavdelning.
Bara sjukhusen håller sin budget så är allt så bra.....! Låt folk åka härs och tvärs i vårt län eller så får man helt enkelt låta bli att få relevant vård. Viktigaste är ju att budgeten hålls enligt Gert-Inge Andersson (S) ordförande i regionstyrelsen.
Orsaken på Östra var platsbrist och i stället skickades familjen till Näl, som inte har samma specialistkompetens på sin neonatalavdelning.

tisdag 3 juli 2012

Nimbus i konkurs.

Båttillverkaren Nimbus styrelse har beslutat att ansöka om konkurs. Konkursansökan gäller bolagen Nimbus Boats Holding, Nimbus Boats, Storebro Bruks, Ryds Båtindustri och Nimbus Produktion i Mariestad.
Det är nästan en epok som går i graven, såvida ingen satsar på nytt. Få är väl de som inte hört talas om Nimbus, men det är väl en bransch som är väldigt känslig för svängningar och när folk börjar sy in spenderbyxorna så är detta det bland det första man skippar. Man ligger kvar med sin gamla båt.
Men å andra sidan så är väl detta i sådana prisklasser att de som köper dessa sällan blir utan delar av inkomsten.
Men fakta kvarstår. Cirka 200 personer berörs av beslutet, skriver gp.se. Som mest hade Nimbus, med huvudkontor i Göteborg, 600 anställda men de senaste tre åren har förlusterna varit omfattande, cirka 400 miljoner kronor. Och det kan man inte i längden stå ut med. Banken ville redan i mars försätta bolaget i konkurs.
Konkursansökan omfattar inte Nimbus Boats Stockholm/NIMAX Marina.

Och som man kunde misstänka så fanns det intressenter, som det alltid finns när ett företag går i graven.
Finländska båttillverkaren Bella Boats, känt för bland annat märket Flipper, vill köpa konkursade Nimbus, skriver Göteborgs-Posten. Representanter från företaget skall träffa konkursförvaltaren bland annat i Göteborg.
Enligt det finska företagets representant skulle Nimbus produktion vid Lugnåsfabriken utanför Mariestad bli kvar.

Rörstrandståget.

City-tuffen som det heter i Lysekil har sin motsvarighet även här i Lidköping och den är nu åter ute på drift. Det kallas väl för Rörstrandståget fortfarande tror jag, trots det är länge sedan detta företag lämnade staden
Om det är samma som förra året så: Avgång Kronocamping.
Tåget startar vid Krono Camping och passerar Vänermuseet, Framnäs, Rörstrand Center till Nya stadens torg och om jag inte minns fel en tur förbi Limtorget..

söndag 1 juli 2012

12-åring påkörd.

En pojke i 12-årsåldern på cykel skadades svårt vid en olycka i Lidköping på lördagskvällen.
Enligt polisen blev pojken påkörd av en bilist i korsningen vid Tingshuset i Lidköping vid åttatiden på kvällen. Han fördes med helikopter till Sahlgrenska och tillståndet är allvarligt men stabilt meddelar man.
Fruktansvärt tragiskt och man kan bara hoppas på det bästa. Inte heller bilföraren lär må så bra idag. Bilisten misstänks för vårdslöshet i trafik och bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning – åtgärder som är normala vid olyckor med svårt skadade meddelas det.

Då blir man ännu mer irriterad när man läser om den man som åkte fast tre gånger för rattfulla på två dagar i Lidköping. Nu påstår jag inte att föraren av bilen i olyckan med 12-åringen var rattfull. Utan jag menar att risken för sådana här olyckor är mycket högre med påverkade människor bak ratten, som inte sätter sig bak ratten en gång utan flera under kort tid. Frågan är vad tusan man skall göra med dessa människor som har så liten respekt för att inte köra bil påverkad.

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...