måndag 20 maj 2013

Butiker i centrum.

Det verkar som flera butiker i centrum söker andra alternativ för sina butiker, om de anser sig få ett bättre läge eller billigare hyra vet jag inte. Senaste butiken att byta läge är klädbutiken "Hennings" som flyttat från "huset vid gamla kör-bron" till andra sidan torget och in i lokaler som innan var apotek. Ett apotek som klippte av nästan halva ytan och nu huserar vid sidan av. Innan flyttade butiken för dammode Axella något kvarter bort, från Grevhusgatan till Norra Torngatan om jag inte är uppe på vinden....! Den lokalen är ännu inte fylld med något nytt. Fd skobutiken på Stenportsgatan huset intill HM, tom. Tjatigt? Visst, men så är fallet hittills i alla fall.
Där Henning huserade finns just nu också en tom lokal. Sedan länge står stora ytor tomma i Orionhuset.
På tal om Orionhuset så finns/fanns(?) stora planer där. Vi kunde i NLT läsa(maj 2012): "Erik Thun AB investerar stort i Orionhuset, en av bolagets äldsta fastigheter i Lidköping. Planen är 3000 kvadratmeter butiksyta och redan nu är flera nya butiker intresserade av att etablera sig i Lidköping." Tydligen en stor planering för så här ett år efter denna artikel verkar det inte som om något händer där. Butiksägare i huset säger -"det finns inga uppgifter om vad som ska hända med de tomma lokalerna".
När dessa bilder togs för inte så länge sedan fanns ingen byggaktivitet i Orionhuset, här är fd bibliotekets stora ytor tomma i centralt läge.


Vad är det tänkt att bli i Klädbutiken Hennings tomma lokal tro? Dior butik kanske!!!?

Det finns säkert tomma butiks ytor i de flesta centrum i städer och tätorter runt om i landet. När det börjar bli för mycket vet jag inte, kanske när folk reagerar på de tomma ytorna.
Här vid Nya Stadens torg och dess omedelbara närhet finns det onekligen en del tomma butiksytor.

Tomma butiksytor finns, hugade hör av er:
Nya Stadens torg 1, där Nordea ligger.
Orionhuset, där det sägs att det planeras. Ägare eller kontakt Erik Thun AB.
Grevhusgatan där Axella låg.
Stenportsgatan 4, gågatan, Där skoaffären Ronnix fanns. Ägare eller kontakt Lidköpings kommun.
Butikslokal, Stenportsgatan 6, Kopparporten. Förmedlare. Lidköpings Kommun.
Bellona huset, Nya stadens torg 6.. Ägare eller kontakt Lidköpings kommun.
Utanför centrum på Framnäs handelsområde finns massiva ytor att hyra och de har funnits där länge nu.

Alla dessa tomma lokaler förutom de på Framnäs ligger i ett centralt läge. Om dessa ytor är till uthyrning vet jag inte, en del kanske har hyresgäster på gång, andra kanske skall användas till annat än butiker. Kan finnas mer lokaler i centrum jag missat.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...