måndag 14 oktober 2013

Arbetstillfällen.

Det rullar in lite arbetstillfällen till stan då och. Asko Cylinda skall ha sin utvecklingsavdelning här i stan som ger ca 70 arbetstillfällen. Privatägda Feldts fisk och skaldjur i Kungshamn flyttar all sin produktion till Fryshuset Iskuben i Lidköping. I ett första skede innebär det 20 arbetstillfällen. Företaget Imtech slår ihop tre lokala kontor vilket ger Lidköping 25 nya jobb.. Lägger man ihop lite här och lite där så blir det lite.
Om nu inte politikerna klantar till det så förväntas Biltema hit också plus några "kringbutiker" som kanske ger ett 50-tal jobb. Sedan får vi väl hoppas att inte lika många arbetstillfällen försvinner med företag som läggs ner eller flyttar ut.. Alla nya arbetstillfällen betyder väl inte inflyttade men lite gör det väl..

Skall kommunen få folk till sin älskade hamnstad så räcker det inte med att flytta omkring folk inne i stan utan att man måste få in nya också, betydligt mer än vad som blev kvar efter utflyttningen 2012, ca +114 st..
Hit flyttar Asko Cylinda snart(arkivbild) med sin utvecklingsavdelning men det behövs betydligt fler företag med behov av arbetskraft av denna storleksordning.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...