måndag 21 oktober 2013

Dålig mat!

Matförgiftning på restaurang, smutsig köttbutik och farligt hög temperatur i kyl. Miljöförvaltningar i många städer har i år utfärdat fler förbud och tvingat verksamheter att stänga. Alla har vi väl läst om matsnusket i livsmedelsaffärer..
Nu har vi även fått en en "affär" här i stan. Där en pizzeria i Lidköping fått anmärkningar på många punkter, vilken det är tycks det som man inte vill tala om för eventuella kunder utan de kan fortsätta att äta i en "otjänlig" miljö. Kanske pressen blev bättre om det sattes ut vilken pizzeria det var.
Jag menar att om inspektören hittade flugor, smuts, för varma kylskåp och dåligt utbildad personal i hygienfrågor där behandling av livsmedel inte var godtagbar så spelar man lite med folks hälsa genom att ta mer hänsyn till pizzerians väl och ve. Men Lidköping är inte enda kommun där man fegar ur. Om man inte åtgärdat anmärkningar sedan förra inspektionen så är man från kommunens sida inte på konsumenternas sida.
Upp till försvar för vår matkultur och hedra dem som sköter sina förehavande och låt dem som svärtar ner dessas rykten få stå för det de gjort.

För att inte oskyldiga matställen skall få lida genom ryktesspridning, redan har andra pizzerior fått felaktig beskyllning, så meddelas det att pizzerian det gäller enligt den offentliga inspektionsrapporten, är pizzeria Miami.
Förhoppningsvis skärper man nu till sig där så allt återgår till det normala. När media trilskas i sådana här fall och säger sig följa någon slags etisk linje som inte tar hänsyn till allmänhetens bästa, kolla om det som i detta fall är en offentlig handling.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...