måndag 24 februari 2014

Åter en ny restaurang.

Det börjar bli lite tjatigt det här nu och skriva om matställen som skall öppna i Lidköping. Vet inte hur många gånger jag har haft detta uppe. Men med den risken att vara tjatig så tar jag ändå upp en nytt matställe igen. Visserligen är denna "nyhet" gammal, men det struntar jag i.. Vad jag förstår så blir det åtskilliga fler av denna sortens inlägg inom en snar framtid, då flera matställen ligger långt framme för premiär, som redan skrivits om innan..
Här på Järnvägsgatan är det är en känd profil i Lidköping(­Josef Bunyemen) som öppnar, samt så är det onekligen ett nytt ställe. Men det är inte ett nytt matställe i den meningen att det öppnar i lokaler som inte innan varit för ätande gäster, denna lokal inrymde innan ett café(Café la Bohemia). Om namnet skall behållas vet jag inte, men något café lär det inte bli utan mer "krog-likt".
Man får nog kalla dessa kvarter för Lidköpings nöjeskvarter runt Järnvägsgatan, då det här ligger en hel del av matställen med utskänkningstillstånd. Även fler hotell och ett vandringshem finns inom kryphåll.
Den nya krogen som är under installation med hjälp av företaget som har specialiserat sig på restauranginredning, Kogi. Sävare bygg sköter tydligen diverse ombyggnad.

Uppdaterat.
Någon form av förändring är tydligen också på gång vad gäller ICA Nära Gamlestan. Om det gäller ägarbyte eller ett upphörande återstår väl att se. Redan har en del av ytan byggts om för andra ändamål. På Facebook skriver man att butiken skall upphöra. Och att utlämning av post skall överföras till "Matmagasinet".

Även en "Robotkrog" skall öppnas på Kopparslagaregatan i huset där Garströms bageri låg innan och där Henrys hade sitt café på andra våning. Där skall vi tydligen bli serverade av robotar som skall sköta ruljangsen, även kunna ta betalt.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...