måndag 24 mars 2014

Byggföretagets Zälles ägare brottsmisstänkt.

Ägaren till byggföretaget Zälles är delgiven misstanke om grov oredlighet mot borgenär. – Han är fullständigt oskyldig till anklagelserna. Bolaget är kapat, hävdar ägarens advokat.. Och vad skall han väl säga. Inte bara oskyldig utan fullständigt oskyldig. Ja dumhet är ju inget brott.
Och på frågan hur en företagare kan lämna över sitt bolag utan att kräva överlåtelsehandlingar svara advokaten -"De här personerna har varit så nedgångna och totalt under isen. Deras situation innan försäljning var makalöst tragisk. De ville bara slippa allt ansvar."
Det är väl en konstig filosofi att tro man slipper problem genom att blunda. Men det blir något som domstol får ta ställning till och man får även ta ställning till varför all bokföring saknas i bolaget. Den har försvunnit tillsammans med inventarierna, hävdar ägaren.
Och som vid de flesta konkurser finns det fordringsägare och den största här är Skandinaviska enskilda banken med fordring på ca tre miljoner kr.
Det är Ekobrottsmyndig­heten i Göteborg som har ärendet och det har hög prioritet. Man skall behandla ärendet skyndsamt säger man, av skäl de inte närmare vill gå in på. Det visade sig alltså att det blev den cirkus man befarade, fördel är väl att de anställda nu inte mer behöver bry sig, såvida ingen blir kallad som vittne... Utredningen sköts i Göteborg och eventuell domstolsförfarande i Skövde antar jag, så vi kan luta oss tillbaka här i stan.
Eventuell dom kommer inte längre förkunnas i detta hus då staten har tagit den befattningen från oss.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...