lördag 18 oktober 2014

Joel Lindqvist

butik upphör. Den butiken har funnits där så länge jag minns. Jobbade på 1960-talet intill på Söderströms konditori och då fanns den där. Så en butik med anor läggs ner, av vilken anledning vet jag inte, har inte informerats om.
Såg sedan ett tag tillbaka innan det stod om upphörandet i NLT att det satt lappar i fönstren om utförsäljning på 70%, men trodde att det var som hos Jack and Jones och Vero moda fråga om en renovering, men icke.
Vet att hyrorna är svindyra där i centrum om det kan vara en av orsakerna. Finns det ingen som kommer efter nu så blir det många lokaler nu i centrum som kommer att stå tomma. Och det rimmar illa med ett levande centrum. Läste om ett par ungdomar som efterlyste mer attraktiva affärer i centrum eller mer butiker ute i köpcentrummen annars drog de till Skövde eller Trollhättan.
Att denna stad skulle konkurrera med Skövde eller Trollhättan är väl inte troligt, men man kan väl försöka hålla ett handelsindex på något över hundra i alla fall.
Joel Lindqvist sjunger på sista versen och en epok går i graven. Nu fodras att de goda centrumkrafterna börjar inse att det just nu är lite för många tomma lokaler i centrum, kan lätt smitta av sig. Och fler ligger nog när avgrunden..

När detta skrivs pågår arbete i Joel Lindqvist och det verkar som om det är på gång något nytt, vilket vi säkert snart får veta.. Nu är det stora renoveringshysterin på gång i dessa hus på en liten sträcka.
Jack and Jones färdig nu, Vero moda på gång, Söderströms konditori skall byta inriktning och arbete pågår bakom täckta fönster och nu då även i Joel Lindqvist gamla butik, där skall tydligen dbkd-store öppnar sin andra butik, en finns i Grästorp.. En bit längre ner lite söderut tror jag är systembolagets upprustning klar.. Och sorgebarnet Orionhuset vid torget verkar fått lite olja i maskineriet och tydligen skall något hända där, men det dröjer nog en tid.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...