fredag 10 oktober 2014

Olagligt med gratis parkering för miljöbilar.

Vi kan läsa på kommunens hemsida.
I Lidköpings kommun kan du ansöka om parkeringstillstånd för miljöfordon och parkera på avgiftsbelagda platser utan att betala. Tillståndet gäller i två år, ger avgiftsbefrielse men övriga parkeringsvillkor ska följas. Står det som information under "Ansökan om parkeringstillstånd för miljöfordon".

De kommuner som genom åren har undantagit miljöbilar från parkeringsavgift har brutit mot lagen. Göteborg är redan på väg att fasa ut miljöparkeringen.

Efter Förvaltningsrätten och kammarrätten avslog överklagandet från en privatperson att kommuner har rätt att ge bilar fri parkering fastslog slutligen Högsta förvaltningsdomstolen att: "Undantaget strider mot Lag om rätt för kommun att ta ut avgift för vissa upplåtelser av offentlig plats (KAL)". Därmed är saken klar. Nu ska kommunerna instrueras att följa lagen - samtidigt som krav om lagändring kommer, naturligtvis från miljö-muppar som inte kan acceptera gällande lagar..
Lägg dessutom till flera andra förmåner som man via skattesedeln eller på annat sätt ger miljöbilar.
En supermiljöbilspremie på 40 000 kronor för el- och laddhybridbilar.
Sänkt förmånsvärde för gas-, el- och laddhybridbilar.
En miljöbilspremie på 10 000 kronor.
Frihet från fordonsskatt i fem år.
Stöd till gasbilsköp.

Om nu miljöbil är så bra måste det väl ligga i den enskildes intresse att köpa en sådan om denne har råd. Inte subventioner genom skattebidrag.
Talas mycket om jämlikhet i dessa tider, men följer du inte miljö-muppe agendan så kan du glömma jämlikhet. Skall det parkeras på plats med avgift så skall alla betala för den.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...