tisdag 4 november 2014

Söderströms byter ägare igen.

Söderströms konditori får ånyo en ny regim! Nu är det ett par som redan driver Garströms konditori som av någon anledning även vill satsa på Söderströms. Då driver man två av Lidköping mest anrika affärer, i alla fall vad gäller konditoriverksamhet.. Där Garströms är den absoluta nestorn från någonstans i mitten av 1800-talet.
De nya ägarna skall tydligen inte behålla det gamla namnet utan kommer att döpa om det till Le Petit, därmed försvinner en gammal butik ut i intet..
Likt restaurang Cyrano skall man satsa franskt, på franska bakverk, surdegsbröd stenugnsbakad sägs det, presentförpackningar lite över det vanliga samt luncher du kan plocka med dig till jobbet eller hem. Och naturligtvis i denna stad, kaffe som man säger i annorlunda stil... Spännande att se, då är det bara att ha råd också.....
Efter viss ombyggnad skall man öppna 12-november.. På innergården ligger själva lokalen där tillverkning sker som man tydligen skall använda för bakning. Under konditoriets glansdagar jobbade det åtskilliga konditorer, skulle tro det var närmare tio, även den för Lidköping kände konditormästaren Svanbom jobbade där ett tag.. Men då var det ett mycket utpräglat konditori.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...