onsdag 4 februari 2015

Hemelektronik kedja till Lidköping!

Tydligen så skall en hemelektronikkedja eventuellt etableras sig i Lidköping och det centralt. Men det verkar vara känsligt att ännu avslöja vilken kedja.
Då får man väl spekulera... Först var centralt kan den förväntas ligga? Finns lite tomma lokaler i centrum, de största finns i sedan många år nästan öde Orionhuset.. Men där har ingen renovering ännu påbörjats. Å andra sidan sägs ingen tid för denna etablering.. Lite småytor finns i Kopparporten, men de är som sagt liten butiksyta.. Någon butik med större ytan kan vara på väg ut och ge plats, för något nybygge centralt lär knappast vara på gång.. Gamla skattehuset har väl inget bra läge precis. Beror också vad man menar med centralt..
Vilken kedja kan det då vara? Hemelektronik?
Kjell & Co? Låter sannolikt enligt mig...
Eftersom det är en kedja som inte tidigare varit nämnd så är Elgiganten borta. Audio Video finns (Bäckströms). Media Markt och Siba låter väl inte sannolikt att de etablerar nya butiker när de kämpar med sin lönsamhet. Euronics har funnits innan..

Jag spelar på Kjell & Co så får vi se när facit kommer..

Och det visade sig ganska fort att mina spekulationer var närapå hundraprocentigt riktiga...
Det är Kjell & Co som vill hit och alternativet att en annan butik flyttar ut var också rätt.. Man skall tydligen minska ytan på Expert butiken som får ingång mot Torggatan och dela av ytan för Kjell & Co butiken.. Blir väl ingen större butik precis såvida man inte också tar annan yta i anspråk, men antagligen räcker den för Lidköping.
Beräknad öppning skal ske senast i maj skrivs det.. Måste vara positivt för centrum, kan förbytas till negativt om man från politiskt håll försöker med att hindra biltrafiken att ta sig fram..
Ägare är norska FSN Capital med 75 procent av aktierna, vilka det nu är.. Låter som några som väntar att få sälja kedjan med rejäl vinst..

Inga kommentarer:

Körkort!

 Numera tycks lite mer udda ting fylla medias artiklar.. Är det inte att systembolaget säljer mer alkoholfritt varför de nu gör det så läser...