torsdag 19 mars 2015

Lägenheter i skattehuset!

Efter "tusen" år i malpåse verkar det som om det skall hända något med gamla skattehuset intill polisstation. Detta polishus, ett bedrövlig projekt som man hade slagit på stora trumman för med arkitekttävling och utställning av vilket det blev nada..
Nu skall först polishuset räddas i någon mån med lite renovering, ventilation, ny personal byggnad och kanske skall något göras åt arresterna t.ex.
Efter detta projekt är klart och polisen flyttat ut ur det tillfälliga boendet på skattehuset skall man någon gång eventuellt göra om det huset till lägenheter, 45 stycken läste jag..

Det kan väl vara en bra injektion för centrum om dessa "visioner" går igenom om vår herre och kommunalpolitikerna så vill. AB Bostäder har just nu många järn i elden och lär väl bli den i särklass största byggherren i stan med Lidåker, polishus, skattehus och kanske ännu ett höghus där pizzeria Roma nu ligger.. Plus pågående och kommande renovering i sitt bostadsbestånd.
Detta hus skall om det går som tänkt det bli hyreslägenheter. Vilket knappast kommer att bli aktuellt på ett eller två år. Fönster finns det så det räcker i alla fall..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...