måndag 13 april 2015

Statliga myndigheters flyttningsiver.

Skatteverkets flytt från Mariestad och ytterligare åtta mindre orter i landet har fått lokala politiker att protestera. Nu ligger frågan på regeringsnivå.
Regeringen vill stoppa nedläggningen av myndigheter på mindre orter. En större central samordning ska ge staten bättre överblick och begränsa myndigheternas möjligheter att själva bestämma var de ska ligga.
Det är banne mig på tiden, den "Skövde" hysteri som statliga verk har haft/har, gjorde att Lidköping förlorade både Tingsrätten, Försäkringskassan och Skatteverket t.ex. Det har väl inte blivit någon katastrof när byråkratins högborgar försvunnit men det har försämrar servicen för runt 40 000 boende.. Vilket de ansvariga myndigheterna inte behöver bry sig ett satans skit om, med deras monopolföretag..

Vad som ÄNNU inte flyttat är sjukhuset och polisen, men där turerna runt ett nytt polishus var farsartade.. Vad gäller vårt sjukhus så sade Lidköpingsborna klart ifrån i en massiv demonstration att "ge fan i vårt sjukhus" och kan ni tänka, det verkade som om man lyssnat.
Här är f.d. "skatteskrapan" som myndigheten inte vill vara i, den servicen var onödig... Nu efter flera år är det tal om bostäder i detta hus.


Och här är det som blev kvar, några servicekassor för Skatteverket och Försäkringskassan där du i bästa fall kan få hjälp.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...