torsdag 25 februari 2016

Infrastrukturministern Anna Johansson

kunde väl lika gärna hoppat över Lidköping..
Skrev för bara några dagar sedan om att Kinnekullebanan var hotad och att den verkligen är det förstod man av ministerns svaga insats här i Lidköping.. Åtminstone blev vi väl inte klokare nu än innan..

Man behöver inte vara den främsta politiska reportern för att förstå att hennes besök här i Lidköping inte gav ett skit, utan i vanlig ordning tomma ord.
infrastrukturministern Anna Johansson (S).. "De viktigaste stråken måste prioriteras",underbart vilket klargörande!!! Och vad lägger ni in i begreppet "viktigaste stråken"? Mest frekventerade antagligen..
– "Vi ville föra fram våra farhågor och synpunkter om Kinnekullebanan", säger Lundell (S), ordförande för Lidköpings arbetarekommun.. Det var snällt formulerat, varför inte "KRÄVA" att banan skall finnas kvar, vi i Lidköping har väl inget att tacka staten för.. Men man måste hålla de sina om ryggen trots man från rödgrönt håll deklarerat om satsning på järnväg.
– Med en rödgrön regering går tågen oftare, bättre och snabbare. Det är en bra sammanfattning, sade Peter Eriksson(MP) runt 2010.. Men för Lidköpings och Mariestads del bidde det väl inte ens en tummetott!!!
Efteråt intygade infrastrukturministern att hon skulle ta med sig synpunkterna. Men hon ville inte ge något löfte om Kinnekullebanans framtid.. Svaren som tagna hur en handbok för politiker och generella svar..
-"Jag lyssnar naturligtvis och tar det till mig. Men pengarna måste i första hand användas till det som är allra viktigast"... Hon har läst sin politiska-svar-manual bra...
Underförstått, "vi ger fan i era behov, kanske blir det lite korvören över när de stora fått sitt"...
Fråga till Lidköpings arbetarkommun, är ni nöjda med infrastrukturministern insats i Lidköping?
Passa på och kolla på tågen på stationen, går det illa kan det vara över snart.. Har svårt att tro det men varför vara optimist när man kan vara pessimist :-)
Kanske dags för de ideella föreningarna att se över sin lok och börja sätta fyr i pannorna, såvida inte banverket river upp spåren.

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...