lördag 5 mars 2016

Vårt resecentrum invigdes 2008..

Bloggen skrev 11 oktober 2008 om vårt nya Resecentrum:
Så har då vårt "nya" lilla resecentrum invigts och förädlats med Sibylla och Pressbyrån.
Visst är det snyggt och ordnat samt att man får allt samlat på en plats. I alla fall vad gäller resor med buss o tåg.


På den tiden hade man väl framtidsutsikter gällande Kinnekullebanan..


Arkivbilder.

Fortfarande har vi vårt Resecentrum men det har knappast gått stärkt ur kampen sedan Trafikverket nästan har skrotat järnvägsbiten.. Kvar finns busstrafiken och ännu tågen, men biten med bussar som kör stadstrafik går knackigt med många tomma bussar, eller närapå tomma..
Nu läste jag att SJ skall ta över driften på Kinnekullebanan i sommar, är det möjligt? Är man intresserad av en bana som Trafikverket inte vill underhålla?

Så är det biten med en servicedepå som skulle anläggas i Lidköping, för ett år sedan kunde vi läsa.. "Man har ett tag varit överens om att en tågverkstad för Kinnekullebanans behov. Nu finns närmaste i Nässjö. — Med en servicedepå i Lidköping kan man serva tågen på natten och alla tåg är hela tiden tillgängliga för trafik, säger kommundirektören i Lidköping. För att inte stå där med tom servicelokal efter några år har man skrivit ett tioårigt avtal med Västtrafik för att ta över ansvaret för servicedepån. Vi bygger och de skriver ett tioårigt avtal. Och Västtrafik låter sedan servicedepån ingå i upphandlingen om det blir ny entreprenör som kör tågen.."
Ännu har det inte ens blivit en fingertutt och med ett statligt bolag(Trafikverket) inblandat skall vi i Lidköping inte tro på den minsta allmosan.. Ingick denna servicedepå i SJ:s anbud??

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...