onsdag 2 mars 2016

Dyra modulhus.

Det har varit tal om att Lidköping skall sätta upp modulhus för flyktingar.. Det har kommit stark kritik mot detta, inte mot att hysa flyktingar, men modulhus är en dyr lösning inte minst för skattebetalarna.
I kvarteret Tömmen i Lilleskog har kommunen haft tillfälliga bostäder tidigare och man kollar väl på detta även denna gång.

"Dyrt. Boverkets förslag med tillfälliga modulhus saknar finansiell analys som tar hänsyn till den mycket korta avskrivningstiden. Den medför i sin tur en extremt hög kostnad som är svår för den enskilde att betala. Kostnaden kommer därför i praktiken att föras över från staten till kommunerna," skriver en debattör i GP.

Nu har också riksdagspolitikerna tvingat på kommunpolitikerna genom lag att ta emot det som de i riksdagen släpper in och sedan direkt pyttsar över ansvaret till kommunerna. Vad skall man då göra? Skola, vård, boende skall fram och då är inte de "billigaste" alternativen snabbt tillgängliga.. Inte minst genom att samma riksdagspolitiker har satt en massa försvårande regler för att få bygga.

AB Bostäders vd Alexandersson sade då detta var på tal om att AB Bostäder skulle uppföra modulhus – "Det finns en marknad som är gigantiskt. Det finns moduler som är extremt billiga att handla men som också kanske inte är särskilt långvariga"... Vet inte riktigt vad han menar, "extremt billiga"? Hus av pappkartonger? Inte ens arbetsbodar vi har som byggnadsarbetare är extremt billiga att uppföra.. Men han har väl kollen.... I mitten av augusti skulle de vara på plats får se om de då blev de extremt billiga.. Och var de placeras.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...