lördag 22 juli 2017

En tågverkstad växer fram.

Nu byggs det väl på den omtalade tågverkstaden för den lika omtalade "dödsdömda(?)" Kinnekullebanan..
Man håller på med grunden vad det kan ses som och den skall väl stå färdig någon gång om det var nästa år..
För det meddelades för inte så länge sedan att en tågverkstad kommer till Lidköping eller om det stod troligtvis.. Staten i form av Trafikverket avrådde en verkstad här för Kinnekullebanans framtid var osäker.. Senare meddelade man att Trafikverket, aldrig menat att avråda Västtrafik bygget.. Så nu skall det vara skarpt läge då!!
De statliga verken och andra viktiga organ om man ser över hela linjen verkar vara i någon slags kaos.. Transportstyrelsen, Migrationsverket, de som har hand om statens fastigheter och en drös andra.. Verkar som om de driver vind för våg och inte vet sin rätta position i samhället
Frågan är om Trafikverket vet det eller kommer det ny förordning angående Kinnekullebanan igen.. Man måste ju ägna sin tid åt den så viktiga stambanan mellan landets tre största städer och även där är det käbbel..
Nu är i alla fall bygget igång där man förr tog emot gods och såvida det inte blir ett monument över ett misslyckande så skall väl det här växa upp en tågverkstad som skall fungera ett antal år..

Inga kommentarer:

DLG ska spara.

 Sjukhussyndromet har nått skolan nu De la Gardie och när man skall spara drabbar det inga elever.. Det ska finnas tillräckligt med materia...