fredag 14 juli 2017

Vårt centrum!

Vi kan läsa om att vissa butiker i centrum inte mår så bra ekonomiskt och det är väl knappt någon nyhet..
Om man i ett centrum har ett överflöd av vissa typer av butiker t.ex. klädbutiker mat/fikaställen o.s.v. då betyder det att biten av kakan blir mindre.. Man får tänka till lite när det skall etableras något, vare sig en ny klädbutik eller restaurang såvida det inte är "Starbuck" drar särskilt med folk till centrum..
Det gapar flera lokaler tomma nu i centrum och det blir svårare att få tag i ny hyresgäst.. Även handelsområdena kämpar med tomma lokaler, se bara på Framnäs som har betydliga ytor tomma och även Änghagen har fått det problemet om än det inte är så länge sedan en lokal blev tom..
Det värsta som kan hända det är att vårt fina centrum får ett dåligt rykte som svagt besöksmässigt, då drar en del öronen åt sig.. Kommun gör en del för att attrahera centrum men det är inte deras jobb att vara hjälpredan åt fastighetsägare och näringsidkare..
Man kan inte som vissa centrumivrare lägga skulden på handelsområdena, det är att göra det lätt för sig, inte mycket av de varor som finns där är tillgängliga i centrum.. Man måste överleva på egna meriter och rätt form av varor..

Jag önskar verkligen vårt centrum all framgång och hoppas på mer besökare.. Nu flyttar Cervera om det var till Särnmarkshuset och då blir det en tom lokal till i centrum, även om en fylls på i Särnmarkshuset..
Solbryggorna i alla ära men de drar inga handlande människor till centrum och de besöks bara under den varma årstiden, sedan är de inte speciellt attraktiva..

Inga kommentarer:

Skulder per invånare i kommuner.

Så stor är skuldsättningen per invånare i vissa Skaraborgskommuner.. Lidköping 79 485 kr.. Skövde 73 099 kr.. Skara 48 993 kr.. Mariest...