måndag 16 oktober 2017

Mobiler.

I Lidköping liksom överallt i landet ser man bilförare som håller mobilen mot örat eller har uppmärksamheten riktad mot mobilens display och inte på trafiken..
En lag mot att hålla mobilen i handen vid bilkörning kommer allt närmare i Sverige. I våras föreslog en utredning just en sådan lag och nu tycks regeringen vara redo att ta steget fullt ut.. I Norge när jag jobbade där var det dryga böter om polisen kom på dig att använda mobilen mot lagen..
– Vi har förbundit oss till något som heter Wienkonventionen, och där står det att medlemsländerna åtminstone ska införa förbud att hålla mobil i handen, och det har Sverige inte gjort hittills, säger en utredare på transportstyrelsen..
man vill alltså göra det olagligt för svenska bilister att ha mobiltelefon i handen när de kör.. Vilket väl borde betyda att handsfree i någon form får användas.. Redan nu finns det "snäckor" att ha i öronen med en mikrofon att tala i, då fodras bara en hållare för mobilen, eller något..
Om folk följer den eventuella lagen om mobilförbud återstår att se, nog kommer det här liksom på andra områden finnas de som skiter i det.. Kanske blir det generellt lite mindre bara man får fram budskapet..
– Vi tror väldigt mycket att det blir andra åtgärder som blir viktiga. Lagstiftningen ska ses som en möjlig åtgärd på det här området men absolut inte som det som kommer att lösa problemet, säger man.. Vad man menar med andra åtgärder vet i tusan. Sverige är snart på väg att bli ett av världens mest bilfientliga länder, mest genom miljö-muppars pålagor..
Motorcyklar har inte det problemet för där används nog inte mobilen såvida den inte är inbyggd i hjälmen och det har inte jag sett någon ännu.. Där är det än viktigare att hålla ögonen på trafiken..

Inga kommentarer:

Must dryck.

 Nu är det snart långfredag och påsk vi har ett tag kunnat köpa påskmust som är detsamma som alla andra "must" sorter förmodar jag...