torsdag 19 oktober 2017

Ingen jättefabrik till Mariestad.

Det gav stora rubriker att en jättefabrik kunde placeras i trakterna av Mariestad/Skövde, men det falnade snabbt.. Skaraborgslän är inte attraktivt för många som vill göra stora etableringar. Södra Sveriges mörkaste Norrland..
När det stod klart att man planerade en jättefabrik med tusentals arbetstillfällen tog man in anbud från en rad svenska städer vars lämplighet man granskade: Göteborg, Gävle, Luleå, Malmö, Mariestad/Skövde, Norrköping, Skellefteå och Västerås nämndes som intresserade kandidater..
Men Skaraborg sket sig.. Till final gick Skellefteå och Västerås, som nu ser ut att få dela på etableringen.. Men jag vet inte om man skall vara så nedstämda i Mariestad området.. Det är mycket oklart om den fabriken, ekonomin t.ex.. Kan bli en äkta Bert Karlsson härva av det hela typ a la Medeltidens värld.. Vi får se..
I Skellefteå har kommunen signalerat om att bygga tusen nya bostäder – om fabriken kommer.. Kan bli ett framtida projekt för kommungranskarna typ komplexet uppe i Haparanda där det finns en stor tom grop efter utlovad storsatsning.
För likt då så ”Kapital saknas just nu” för detta projekt, man ligger efter i sin investeringsplan och ska endast ha fått in en tiondel av vad som krävs.. Det går trögt med att få investerare..
Företaget har själva sagt att man totalt vill få in 40 miljarder kronor för att bygga Europas största batterifabrik och för att bygga den första delen av fabriken, en mindre demo-lina så behöver företaget drygt en miljard kronor för att starta.. Inga pengar man snyter ur näsan precis.. Så att investerare är försiktiga är förståeligt..
Lidköping har aldrig varit intressant, vi får väl vara glada om vi ens får Biltema..

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...