onsdag 18 oktober 2017

Vinterdäck.

Den eviga frågan varje år vid denna tidpunkt, skall jag sätta på vinterdäcken eller vänta?
Transportstyrelsen skriver: "När det är eller befaras bli vinterväglag behöver vi i Sverige använda vinterdäck eller dubbdäck..
Vinterdäck 1 december–31 mars..
Ditt fordon ska ha vinterdäck från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria..
Dubbdäck får användas 1 oktober–15 april..
Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.. Så är det faktiskt polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen.. Så i värsta fall kan du starta från en plats som inte betraktas som vinterväglag men längre fram kan man säga att det råder vinterväglag och då kan du köra olagligt.. Mönsterdjupet för vinterdäck ska vara minst 3 millimeter.
Så det kanske är lika bra att kasta på skiten även om det inte just då råder vinterväglag.. Byter du själv är det inga problem utan man kan vänta.. Lämna in den och det blir köer när det smäller till..

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...