torsdag 18 januari 2018

Lidens och Biltema får sällskap.

På Tallhagsgatan 12 Lidköping ligger HRM Bil Motortorget AB som säljer Mercedes-benz, Chrysler, Dodge och Suzuki..
Vi kan nu läsa att de köper mark på Kartåsen, 8.000 kvadratmeter och blir då ett ytterligare företag i den handelsplats som skapas och där sedan tidigare Lidens och BilTema har avtal om att bygga.. Det är väl i kommunens riktning om företag som de vill ha etablerade därute.. Trodde det området hette Änghagen.. Vad kommer härnäst?
Marken skall överlåtas 1-februari och sedan skall det mala i den kommunala byråkratiska kvarnstenen.. Denna gång skall man väl klara sig från ytterligare bakslag därute t.ex. från Länsstyrelsen och eventuella företag.. Har inte kunnat utläsa vad som händer med byggnaden på Tallhagsgatan om det sälj eller rivs för annan byggnation..
Kan förstå att man vill till detta område då man får betydligt bättre läge och vägen där man nu ligger vid kommer att nästan bli en lokalväg ut till Filsbäck vilket betyder mycket mindre trafik om det nu har någon betydelse..
Det byggs för fullt i området intill bland annat företagshotell, innan har det byggts ett stort garage där och nya vägar anläggs.. Där finns det plats för mer hugade företag, annat än detaljhandel.. Undrar om det blir en cykeltunnel mellan Änghagen och det nya området på Kartåsen.. Har läst om det i alla fall..

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...