onsdag 21 februari 2018

Centrum-tjafset igen.

Jag älskar vårt fina centrum och är ofta där framme på grund av sin atmosfär.. Men handling så blir det Systembolaget.. Eller ett besök för att få sig något i magen, fast och/eller flytande föda...
Nu tjafsar man igen centrum kontra handelsområdena där NLT blåser upp det.. Skall det vara så satans svårt att förstå att centrum skall i största möjligaste mån klara sig på egna meriter utan att klåfingriga politiker skall styra..
Se på centrum, vad gör man själva för att locka folk, där ligger de butiker som får mest konkurrens via internet inte från handelsområdena och öppnas något är det en restaurang eller fika butik..
Undra hur många procent av butiksytorna i centrum tas upp av klädaffärer och restauranger/fika ställen? Kommunen får inte eller skall inte gynna butiksinnehavarna i centrum.. Visst kan man försköna och locka fram folk för t.ex gemenskap, men med hjälp av fastighets/butiks ägare..
Framnäs och Änghagen är de som har flest arbetstillfällen inom handel och bidrar till att Lidköpings handelsindex inte barkar åt skogen.. Tack och lov för Biltema det lär hjälpa..
Knepigt att ingen centrumivrare ville försöka tvinga fram Biltema till centrum, kanske till ett tält på torget vid torgdagar..

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...