måndag 17 februari 2014

Zälles bygg historien går vidare.

Vi kan läsa i NLT om en ägarnas version av saken. Där man uppger sjukdom och bluff är orsaken till turbulensen i företaget.
Det skulle vara att en anhörig lovade att han fixat fem nya jobb bland annat på Volvo. Men som senare visade sig inte alls existera. Man uppger också att företaget såldes i början av februari detta år till en boende i Skåne.
Men enligt byggnadsfacket i Lidköping har man ingen kontakt med de påstådda nya ägarna. De som enligt de gamla skall betala ut löner till de anställda den 25 februari. -"Vi har varit helt ärliga mot våra anställda" säger paret Zälle. Vad de anställda anser kommer inte fram i NLT förutom att paret säger att "stor förståelse fanns bland personalen för den tragedi som drabbat dem både privat och företagsmässigt".

Därmed skulle spekulationerna om att den nya ägaren är en "målvakt" falla då?

Mycket möjligt att det förehåller sig så som det beskrivs i NLT. Men att det finns fler lösa ändar i denna tråd torde väl vara troligt. Antar att de anställda har sina tvivel och är oroliga för sina löner. Att vaska fram löner när verksamheten avstannat borde väl vara problematiskt.. Någon information från de "nya" ägarna har inte erhållits när detta skrivs och det är ett måste från ägare som är seriösa. Det är flera ting som inte stämmer. Mer eller mindre avancerade rykten florerar bland branschfolk.

– "Vi stack iväg för att vi inte orkade mer. Allt var ett kaos," säger de gamla ägarna. Kanske en förstålig reaktion men förkastlig om man säger sig måna om sina anställda. Lika viktig som information från nya ägare är, så är kravet om tillgänglighet från de gamla ett måste. Är det också sant att datorer och all bokföring är borta samt att en dyrbar byggnadsställning sålts strax innan cirkusen började, då undrar man vilka gäddor som lurat i vassen.
Det är säkert inte sista spiken i kistan ännu, men många frågor återstår enlig en gammal byggnadsarbetare med 35 år i yrket som jag, som varit med om flera svängar i denna bransch....
Frågan är om historien faller under tyngden eller om den hänger kvar... Det visade sig att tyngden blev för stor.

Arkivbild.

Zälles i konkurs.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...