fredag 13 november 2015

Eftermäle till Zälles bygg konkursen.

Tror det var i början av 2014 vi kunde läsa om konkurs för Zälles bygg och sedan följde många underliga turer. Som gick till att polisens specialavdelning för ekobrott kopplades in och det har nu enligt NLT föranlett till en åtgärd.
En 36-årig företagsmäklare har häktats för misstänkt brottslighet i Zälle-affären och anklagas för att ha tagit emot 700 000 kronor från byggföretagets tömda konto. Enligt honom själv är han rena Snövit!!!

Att något inte stämmer här torde väl vara ställt bortom allt tvivel, det gäller bara att nysta upp det, alla säger sig vara rena som snö. I Zällefallet finns det fler misstänkta personer och åklagaren bedömer att det för tillfället handlar om fem personer. Ytterligare förhör ska kommer att hållas då det finns olika uppgifter hur de 700 000 kronorna hamnade på annans konto. Det tidigare ägarparet är fortsatt delgivna misstanke för oredlighet mot borgenär och försvårande av skattekontroll, men nekar till brott, naturligtvis...

Det är en härva av detta, gäller "bara" att bena ut den som sagt och se till att de som har handlat skurkaktigt får sitt straff.
Här är några turer hur det begav sig då det var i sin början.
Byggbolag med problem.
Konkurs.
Zälles bygg historien går vidare.
Bygghärvan 2016-04-05.

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...